“Op mijn 32e startte ik mijn eerste bedrijf. Twee kleine kinderen, net getrouwd en vol energie. Alle ballen hoog houden werd een dagelijkse uitdaging. Superleuk vond ik dat. Ik maakte veel afspraken met (potentiële) klanten. Ook kwamen de netwerkborrels en zakenlunches steeds vaker op mijn pad. Leuk, gezellig en natuurlijk een belangrijk onderdeel van mijn werk. Maar qua voeding en beweging merkte ik wel dat het niet altijd de meest gezonde manier van leven was.

Ik ben altijd lang en slank geweest. Maar nu werd ik toch langzaamaan ‘wat’ steviger, zoals ik dat zelf graag omschreef 😉 Iets wat je in het begin misschien nog niet echt merkt, maar je na verloop van tijd toch wel in de weg gaat zitten. Ik kreeg diverse klachten en voelde me ook vaak moe. Het gevaar van een kilo per jaar was echt op mij van toepassing. Natuurlijk heb ik meerdere keren geprobeerd er iets aan te doen. Ik heb een representatief beroep en zag op foto’s en video’s heel goed dat het er niet fraaier op werd. Dat wilde ik graag anders. Ik wilde mezelf zijn, meer energie hebben en dat uitstralen. Ook aan de buitenkant.

Met intensief sporten en een strikt dieet viel ik eerder wel af. Tot 2 keer toe. Maar na een half jaar tot een jaar zaten die kilo’s er dan toch weer aan. Ik kon me ergeren aan mensen die zeiden dat het ‘een mindset’ is of ‘het geheim van slanke mensen’. Ik houd gewoon van lekker eten. Hard werken, hard genieten, maar ik wilde die 10 kilo toch wel heel erg graag kwijt. En bovenal wilde ik mezelf weer fit voelen.

Ik leerde Laura 2 jaar geleden kennen. Ik was net met mijn tweede bedrijf gestart en Laura werkte bij een klant van mij. De klik was er en ook nadat Laura besloot haar eigen praktijk op te zetten ben ik haar blijven volgen. In november 2018 plaatste Laura een bericht op Social Media over 8 kilo lichter in 8 weken. Nou, dat klonk mij als muziek in de oren. Een beetje sceptisch was ik wel. Maar het kon zo niet doorgaan en ik maakte de afspraak. Begin december had ik mijn eerste consult bij Laura.

Ik kan mezelf wel omschrijven als heel nuchter. Eerst zien dan geloven. Laura vertelde me wat we zouden gaan doen en maakte een bioscan. Opvallend voor mij, niet voor Laura uiteraard, is dat er een top 5 met aandachtspunten uit naar voren kwam die ik direct herkende. Al deze punten waren voor mij direct herleidbaar als mogelijke veroorzakers van mijn klachten. Met een opdracht om mijn voeding bij te houden in een dagboek en met voedingssupplementen ging ik huiswaarts. Sinterklaas en Kerst stonden voor de deur evenals een culinaire zakenreis naar een klant in Frankrijk. Ik had geen hoge verwachtingen van de resultaten in de eerste 4 weken…

Geen overzicht met menu’s en geen calorieën tellen. Wel een duidelijke uitleg over voedingsmiddelen die ik beter kan laten staan of verminderen. En nog veel belangrijker: wel resultaat! En goed resultaat ook, zelfs in die eerste maand. Dankzij Intermittent Fasting, een duidelijke leidraad welke voeding wel/niet en de gesprekken met Laura, waarin ik mijn vragen kon stellen en mijn voedingsuitdagingen in het dagelijks leven en op mijn werk kon voorleggen, vielen de kilo’s van me af. En mijn energie nam per dag toe. Wat voelde dit goed.

Inmiddels hebben wij het programma afgerond. In slechts 2,5 maand tijd ben ik 10 kilo afgevallen, is mijn riem 5 gaatjes naar rechts opgeschoven en ben ik niet meer moe. Zelfs ondanks het feit dat ik in deze periode niet in staat ben geweest om te sporten. Moet je nagaan hoe het resultaat dan was geweest. Ik geloof heel erg in deze methode. Ik weet zeker dat ik dit kan volhouden. Dat ik een manier heb gevonden om op een eenvoudige manier de kilo’s weg te houden. Laura, superbedankt!!!”

 

Martine (Huizen)