*Klachten*
– moe
– moeite met concentratie
– koud
– geïrriteerde huid / eczeem plekken
– haaruitval
– kort lontje

*Burnout*
Na een onschuldige verkoudheid val ik in februari uit op mijn werk. Ik was intens vermoeid, bleef malen in mijn hoofd. Knarsentandend en in tranen geef ik toe dat ik alle klachten van een burn-out heb. Onafgebroken ging ik 5 jaar door, werkte weekenden en tijdens vakanties door, verhuisde twee keer, bouwde een nieuw leven op met mijn kids en langzaam raakte mijn batterij op. In de loop van 2018 wordt het steeds lastiger om te focussen, trek ik mij thuis vaker terug, zoek in het weekend minder vrienden op en krijg fysieke klachten. Hardlopen lukt op een uitzondering na niet meer. Wijsheid achteraf overigens, ik zie in die periode alleen maar redenen om door te gaan en negeer alle signalen. En dan ben ik op, trekt mijn lijf aan de bel. Hoe kom ik hier weer uit …

*Hulp vragen*
Als iets mij kenmerkt is het mijn drive en wilskracht. Ik kan nu niet maar wil zo graag hieruit komen. Begin maart start ik met burnout-therapie en met de orthomoleculaire behandeling bij Laura. Dit alles gaat in overleg met de bedrijfsarts. Zo ontstaat een cirkel om mij heen. Allen zijn ze op de hoogte van elkaars adviezen en hoe mijn herstel gaat.

*1e bioscan*
Tijdens het start-consult neemt Laura ruim de tijd voor mijn verhaal. De eerste bioscan is voor 95 % rood. Het is confronterend om te zien wat het resultaat is van mijn drukke levensstijl en stressvolle perioden. Onder invloed van stress is mijn lijf voortdurend cortisol en adrenaline gaan produceren waarmee mijn bijnier en schildklier uitgeput zijn. Er ontstaat een vicieuze cirkel, die we nu moeten doorbreken. De prio ligt bij de tekorten in mijn lijf gaan aanvullen om mij te helpen tot rust te komen en te ontspannen.

*supplementen & voeding*
Laura is heel eerlijk. De supplementen kunnen dankzij de bioscan helemaal op mij worden afgestemd maar beter worden kost tijd. De sleutel ligt bij mijzelf en de mate waarin ik haar adviezen opvolg. Laura kiest ervoor om geen supplementen te verkopen. Zo is ze niet merk gebonden en krijg ik dus de beste keuze.

*aanpak*
Na afloop van het consult ontvang ik het behandelplan met daarin :
– supplementen
– voedingsadvies
– lifestyle

We plannen 4 weken later een vervolgconsult. Tussendoor houdt Laura contact om de opstart te volgen. Dat laatste is in een burnout zo nodig. De vriendelijke stok achter de deur. Ik ben namelijk zo moe. In het begin zijn de supplementen en naar buiten gaan mijn prio. Ik vind het lastig om mijn patroon van racen en doorgaan los te laten. De motivatie om beter te worden, brengt mij telkens terug naar het juiste pad. Na 4 weken merk ik dat mijn huid zich gaat herstellen. Het jeukende kriebelende gevoel is er steeds minder. Ik begin beter te slapen.

*nu*
Inmiddels is het juni en is mijn 3e bioscan gedaan. Van 95 % rood ben ik nu terug naar 35% rood. Een super mooi resultaat. 🏆 Ik voel de verbetering in mijn lijf en zie het in de spiegel.

Het lastigste is de werking van mijn schildklier en bijnierschors. Laura en ik zien langzaam vooruitgang. Onder de burnout hebben deze organen het meest geleden. Nog steeds heb ik de cirkel van Laura, de bedrijfsarts en de burnouttherapeut om mij heen. En zelf ‘werk’ ik hard aan een nieuw gezond ritme.

De supplementen zijn aangepast naar wat ik nu nodig heb. Samen met Laura bouwen we supplementen af en werken toe naar een basis voor een gezond leven.

🙏 Dank Laura 🙏

Gisele (Huizen)