Supplements

Een evenwichtig voedingspatroon dat bestaat uit pure en onbewerkte voeding is altijd het uitgangspunt van de therapie. Maar hoeveel vitamines, mineralen en spoorelementen bevat dit evenwichtige voedingspatroon? Te weinig, blijkt uit diverse onderzoeken. Door gebruik van kunstmest raken landbouwgronden uitgeput, gewassen moeten steeds sneller groeien om meer oogst op te leveren en groeten en fruit verliezen waardevolle voedingsstoffen door langdurige opslag en transport. Want ook in de winter willen we graag die lekkere zoete aardbeien eten.

Wanneer je daarnaast bedenkt dat slechts 5% van de bevolking überhaupt aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) groenten komt heeft vrijwel iedereen een tekort. Dat deze tekorten, groot of klein, uiteindelijk leiden tot gezondheidsproblemen is een logisch gevolg. Het ontbreekt ons lichaam simpelweg aan de juiste hoeveelheid hoogwaardige brandstof om haar goed draaiende te houden.

Maar welke supplementen moet je dan gebruiken? En is een multivitamine van de drogist niet net zo goed als een hoogwaardig therapeutenmerk? In alle multivitamines zitten toch dezelfde vitamines en mineralen? De antwoorden op deze vragen krijg je van mij. Dat geldt ook voor een persoonlijk suppletieadvies. Op basis van jouw gezondheidsklachten, constitutietype en wensen selecteer ik suppletie die bij jou past. Je leest hier meer over bij mijn werkwijze.