Over mij

Iedereen heeft een verhaal. Ook ik. Om jou meer inzicht te geven waarom ik zo intens gelukkig word van het orthomoleculaire vak neem ik je graag mee naar waar het voor mij ooit begon.

Al sinds ik me kan herinneren heb ik buikpijn. Dag in dag uit, zomer of winter, het was er altijd en overal. En vooral erg ongemakkelijk. Jarenlang heb ik mijn klachten voor lief genomen en ermee om leren gaan. Tot ik op mijn 21ste ook last kreeg van chronische blaasontstekingen. Ik kreeg antibioticakuur na antibioticakuur en uiteindelijk een doorverwijzing richting ziekenhuis voor een inwendig blaasonderzoek. Mijn blaas bleek vol littekens te zitten (waar nieuwe bacteriën gemakkelijk in achter kunnen blijven) en ook was duidelijk te zien dat ik ‘verstopt’ was. Het advies: meer vezels in de vorm van ontbijtyoghurt met toegevoegde “vezels” en vezelmedicatie. En iedere dag het welbekende “probiotica”drankje dat in menig supermarkt te vinden is. Braaf als ik was heb ik dit een jaar lang plichtsgetrouw genomen. En waren de klachten verdwenen? Nee. De buikpijn bleef, de blaasontstekingen ook en ik was moe…de hele dag.

Via via kreeg ik de tip om me eens op een andere manier door te laten meten bij een orthomoleculair therapeut. Het was het proberen waard, want het advies van de uroloog hielp niet.
Het klikte meteen! Ze nam de tijd voor me, nam mijn hele klachtenreeks door en deed de meting. Mijn lichaam was compleet uit balans en mijn darmen hadden het zwaar. Ik had namelijk een overgroei van Candida door de vele antibioticakuren en de suikers die ik dagelijks in grote hoeveelheden binnenkreeg. Het advies was een streng Candida dieet te volgen in combinatie met Candida dodende supplementen. Ook werd mijn darmflora weer opgebouwd met behulp van de juiste probiotica. Na het dieet en de supplementenkuur was mijn buikpijn verleden tijd, mijn vermoeidheid verdwenen en paste ik in een kleinere kledingmaat. Ik voelde me als herboren!

Door deze ervaring is mijn passie voor het orthomoleculaire vak geboren. In de jaren die volgden nam de drang naar kennis op het gebied van voeding en supplementen steeds meer toe. Ik besloot dat het lezen van gezondheidsblogs en artikelen alleen niet meer genoeg was. Want wat is nu waarheid en wat niet? Als ik hier echt serieus in verder wilde moest ik erkende opleidingen gaan volgen. Waar feit en fabel van elkaar worden gescheiden en de kennis onderbouwd wordt met gedegen (wetenschappelijk) onderzoek. Het liefst zo onafhankelijk mogelijk.

De diploma’s zijn inmiddels binnen en mijn eigen praktijk is een feit. Ik ben verliefd. Op het vak. Op de kennis die ik mag gebruiken om anderen op weg te helpen naar hun optimale gezondheid. Op het feit dat ik nooit ben uitgeleerd. En dat ik de rest van mijn leven mag doen waar ik echt intens gelukkig van word!

Laura Rebel

Opleidingen:
2016 – HBO Medische Basiskennis (Ortho Linea)
2017 – HBO Orthomoleculaire Geneeskunde (Ortho Linea)
2017 – HBO Orthomoleculair Kinderconsulent (Ortho Linea)

Bijscholing:
2018 – Themadag Voedselintoleranties (RP Sanitas)
2018 – Cursus Ontlastingsonderzoek bij chronische darmklachten (MG Lab)
2018 – Expert Clinic Systeemdenken bij verstoringen in de dunne darm (Drs. Anna Kruyswijk)
2018 – Webinar Onbegrepen klachten door een te lang actief immuunsysteem (Natura Foundation)
2018 – Expert Clinic Het prille microbioom (Dr. Tim de Meij, kinderarts MDL Amsterdam UMC)
2018 – Verdiepingscursus Vrouwelijke Hormonen (Drs. Jacqueline Elferink)

2019 – Cursus Laboratoriumonderzoek (Drs. Jan Hessels)
2019 – Seminar Hormonale Stoornissen & Menopauze (Drs. Gabriël Devriendt)
2019 – Chronische darminflammatie (Ir. Angélique De Beule)
2019 – Masterclass Inflammatoire Darmpathologie (Prof. Dr. Apotheker Geert Vergote en Dr. Pieter Lanoye)
2019 – Afslanken met een trage schildklier (OPFG)
2019 – Inflammatoire Darmproblematiek (Nutriphyt)
2019 – Praktijkgericht diagnostiek seminar (Biovis)
2019 – Seminar Allergische reacties & intoleranties (Drs. Gabriël Devriendt)

Laura Rebel 2_healthyrebek