Over mij

Onzekerheid. Schaamte. Het gevoel dat anderen je op je uiterlijk beoordelen. Ik voelde dit voor het eerst rond mijn 13de. Met de komst van mijn “jeugdpuistjes”. Van Clearasil tot medicatie van de huisarts, van product X, Y, Z en het hele alfabet ervoor tot pijnlijke huidbehandelingen en uiteindelijk “de pil”. Ik heb het allemaal geprobeerd. Niets werkte blijvend.

Pas 8 jaar later startte het begin van de kettingreactie waarin alles veranderde. Ik kwam een product tegen waardoor mijn huid begon te verbeteren. Dat maakte iets in mij los. Waarom werkte dit? En al dat andere wat ik had geprobeerd niet?
Het antwoord op die vraag kreeg in mijn nieuwe job. Ik ging werken voor een distributeur van huidverbeterende producten en apparatuur. Tot op de dag van vandaag denk ik niet dat dat toeval is geweest. Ik leerde er alles over huidproblemen, actieve ingrediënten die producten maken of breken, hoe behandelingen de effecten kunnen versterken en ik zag de succesverhalen.

Pas toen ik in aanraking kwam met orthomoleculaire therapie zag ik het grotere geheel. Het totaalpakket. De oplossing.

Ik kampte namelijk niet alleen al jaren met acne, maar ook met darmklachten. En blaasontstekingen. Van die chronische waarvoor je om de 2 weken bij de huisarts zit voor een antibioticakuur. Ook in deze klachten vond ik in het medische circuit geen oplossing.

Toen ik op aanraden van een collega bij een orthomoleculair therapeut terecht kwam vielen er zoveel kwartjes. Ze gaf me inzicht in de oorzaak en samenhang van mijn klachten. Ik had een Candida overgroei in mijn darmen en ook mijn hormonen lagen overhoop toen ik stopte met de pil. Ze maakte een plan. En ik heb dit tot in de puntjes uitgevoerd.

Wat daarna gebeurde kan ik bijna niet omschrijven. Ik voelde me als herboren! Eerlijk is eerlijk. De eerste 2 weken waren loodzwaar (mijn Candida had een voorliefde voor suiker), maar daarna… Wow! Ik was niet alleen van mijn buikpijn en blaasontstekingen af, je had mijn huid moeten zien! Glad, rustig, zonder roodheid, stralend en geen pukkel te bekennen. Was dit echt? Zou dit altijd zo blijven? Ik durfde het niet te geloven.

Deze ervaring heeft mijn leven veranderd. Mijn passie voor het orthomoleculaire vak werd geboren. En ik ben me meer en meer gaan verdiepen in de kracht die we van binnenuit kunnen benutten. Door opleidingen te volgen, congressen te bezoeken, boeken te verslinden, samen te werken met huidprofessionals en succesverhalen te schrijven met mijn eigen cliënten.

Het was een reis van 20 jaar. Met ups-and-downs. Slechte probeersels en goede probeersels. Tussen hoop en wanhoop. Met als resultaat een mooie huid die ik niet meer hoef, maar ook niet meer wil verbergen.
Een reis waarin ik mijn lifestyle heb veranderd, aan mijn darmklachten heb gewerkt, mijn hormonen weer natuurlijk heb herstart en waarin ik verliefd ben geworden. Op het vak. Op de kennis die ik nu kan gebruiken om ook anderen te helpen naar niet alleen een mooie huid, maar een transformatie in zichzelf. Op het feit dat ik nooit ben uitgeleerd. En dat ik de rest van mijn leven mag doen waar ik echt intens gelukkig van word!

Wat je over mij moet weten
Ik ben een geboren Rebel. En ook nog een Ram. Double the Trouble zou je denken. Maar dat valt enorm mee. Ik kleur graag binnen de lijntjes. En vindt eerlijkheid een van de belangrijkste dingen in de omgang met een ander.
Ook ben ik een geboren doorzetter. Healthy Rebel ben ik gestart toen ik net zwanger was en mijn baan had opgezegd om mijn droom na te jagen. 5 uur voor mijn vliezen braken liep mijn laatste cliënt de deur uit. Ik geloof er dan ook heilig in dat alles valt en staat met de juiste mindset. Met excuses hoef je bij mij niet aan te komen, daar ben ik allergisch voor. Ik kan soms dus streng zijn. Maar…altijd vanuit liefde! Want ik heb een groot hart.

Laura Rebel

Laura Rebel 2_healthyrebek