Zo hou jij jouw huidprobleem in stand

Ik? Ja, jij. En daar kun je jezelf niet de schuld van geven. Je mist namelijk een stukje belangrijke informatie en trapt hoogstwaarschijnlijk in een aantal slimme marketingtrucs van prutmerken. 

In deze (superwaardevolle) blog neem ik je mee in de meest gemaakte “fouten” als het gaat om het verbeteren, of beter gezegd niet verbeteren, van chronische huidproblemen. Ik zie die “fouten” namelijk bij 90% van mijn clienten voorbij komen.

Fout #1 Het gebruik van goedkope “troep”
Deze gaat op voor zowel skin care producten als supplementen. In mijn blog van een paar weken geleden kun je lezen waar goede supplementen aan moeten voldoen. En dan nog, weet je eigenlijk nog steeds niet of dat supplement wel geschikt is voor jou. Supplementen kun je namelijk op 2 manieren inzetten: om de oorzaak aan te pakken, of het symptoom te bestrijden. Je zult dus altijd eerst de oorzaak in kaart moeten brengen als je je huid blijvend wilt verbeteren en je resultaat wilt behouden. En dat geldt precies hetzelfde voor skin care. De ene acne is de andere niet. En dat geldt voor alle huidproblemen. Kortom, je hebt maatwerk nodig en een specialist op het gebied van jouw huidprobleem.

Fout #2 Snel resultaat willen / te snel opgeven 
Ik hoor zo vaak dat men product X, Y of Z heeft geprobeerd. En A t/m W ook. Als ik dan doorvraag hoe lang ze dat hebben gebruikt is dat vaak maar 1 verpakking. Nu kan het zijn dat je in fout #1 bent getrapt en je wel 100 verpakkingen had kunnen gebruiken zonder resultaat. Maar over het algemeen is 1 verpakking (vaak een maand) te weinig om jouw huid te verbeteren. Als je dan weer overstapt naar andere producten geef je het product geen kans om zijn werk te doen. Jouw huid vernieuwt zich iedere 4 weken. En in iedere huidcyclus komt er dus een hele nieuwe huid tevoorschijn. Na een aantal cycli kun je dus pas bepalen wat het product voor jouw huid doet. En heb je na 6 maanden nog steeds nul resultaat? Dan heb je of een verkeerd product in je handen, of er zit nog een andere oorzaak waarom de suppletie of skin care niet aanslaat. Geef dus niet te snel op en doe aan verwachtingsmanagement. 

Fout #3 “Ik eet echt heel gezond”
Haha. Ik zal me bij deze inhouden 😉 “Gezond eten” is namelijk voor iedereen heel verschillend. En ik geloof dat ik nog nooit een “perfect” voedingspatroon voorbij heb zien komen. En zelfs al zou deze “perfect” zijn, dan kunnen er nog steeds intoleranties opspelen die jouw huidprobleem in stand houden. En ja, dat zijn vaak gezonde producten zoals avocado, noten en banaan… Je kunt het dus nog zo goed doen, het wil niet zeggen dat de voeding die jij eet ook bij jou past. En dat er niet eerst nog wat werk aan de winkel is in jouw darmen. Ook voeding is maatwerk.

De afgelopen weken zijn bij mij de eerste clienten gestart in hun Skinprovement Programma. De 2.0 versie van het verkorte Healthy Skin traject. De eerste laboratorium uitslagen zijn weer mindblowing. Keer op keer is het weer een puzzel. Zoeken naar die oorzaak. En soms naar een speld in een hooiberg. Zeker wanneer een huidprobleem al een leven lang bestaat en er al zoveel specialisten de revue zijn gepasseerd.

Ik zeg vaak dat als het bij mij niet lukt, het nergens lukt. Dat kun je arrogant vinden. Dat mag. Maar voor mijzelf zegt het vooral iets over mijn drive om jouw huidprobleem op te lossen. Ik geef namelijk niet zo snel op. En er is echt niets liever wat ik doe dan weer een nieuwe huidprobleem-puzzel op te lossen. Zo krijg ik bij iedere nieuwe client weer een nieuw puzzelstukje die soms ook voor een deel in de puzzel van een ander past. En zo helpen jullie indirect elkaar ook. 

Mooi he?

PS: Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleem kunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorbreken. Vraag jouw gratis 30 minuten Skin Scan sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur

Geef een reactie