Ga jij mee in “Detox-Mania”

Dat jouw allerbeste en mooiste wensen dit jaar mogen uitkomen! 

Ik hoop dat jullie net als ik heerlijke feestdagen achter de rug hebben en weer vol goede moed (en voornemens) jullie gezonde leefstijl hebben opgepakt. Dat was bij mij echt even nodig 😉 Ja, ook ik ben mens en hou van chocola, kaas en al die lekkere dingen die ik beter niet kan eten. Ik ben in ieder geval weer back on track!

Wat mij de afgelopen week is opgevallen is dat ik op social media de ene na de andere detox challenge voorbij zag komen. Sapjes, pillen, poeders, 10-daagse kuurtjes… you name it. En misschien is het jullie ook opgevallen dat ik niet in deze “Detox-mania” ben meegegaan. Begrijp me niet verkeerd, er is echt niets mis met het hele idee van een goede detox. Zeker wanneer je moeite hebt om op eigen kracht je gezonde leefstijl weer op te pakken, omdat je tijdens de feestdagen je suikerverslaving weer hebt aangewakkerd. Er is echt niets moeilijker dan dat.

Maar… en hier zit mijn enorme weerstand tegen het aanbieden van zo’n detox. Wat ga jij na die detox doen? Heb je een vervolgplan? Een doel? De meeste goede voornemens stranden namelijk al in de maand januari. En ja, dat is echt onderzocht.

Mijn visie op detox kuren is dat ze maar kort werken. Ik bedoel maar… Hoe vaak heb je al zo’n kuur gedaan? Hoe snel was je weer terug bij af? En waarom gaat het deze keer echt anders zijn met het volhouden van je goede voornemens? Don’t shoot the messenger. Dit is gewoon hoe het in de praktijk werkt bij 95% van de mensen. 

Als je kijkt naar huid- of darmproblemen en de trajecten die ik inzet bij mijn eigen clienten, dan zit daar bijna altijd wel iets van een detox in. Maar verwerkt in een vorm die standhoudt. Die langer duurt dan 10 dagen. En waarbij we toewerken naar een doel. Minder pijn. Minder ontstekingen. Minder jeuk. En een huid die rustig is en in het gareel blijft. Dat dat langer duurt dan 10 dagen moge duidelijk zijn. En leg ik tot in de puntkomma uit tijdens het consult waarin we de laboratoriumuitslagen bespreken.

Dus als jij bent gestart met een detoxprogramma in januari. Well done! Gefeliciteerd! Je bent in beweging gekomen en hebt in ieder geval de eerste stap gezet. Mijn vraag aan jou is: 

Wat doe je daarna? 

PS: Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleem kunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorbreken. Vraag jouw gratis 30 minuten Skin Scan sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur

Geef een reactie