De onschuldige schuldige

Er stond een hele andere blog klaar voor vandaag tot mijn oog op een post viel die in mijn tijdlijn voorbij kwam. “Advertentie” stond er met grote letters boven. “Ik heb geregeld last van brandend maagzuur en Rennie is dan mijn redder in nood.” Wait, what? Gaan food influencers nu ook reclames maken voor medicijnen? Want hoe onschuldig een Rennie ook lijkt… het is en blijft medicatie. En medicatie bestrijdt symptomen en gaat je never nooit van de oorzaak afhelpen.

Aan deze “advertentie” hangt een Rennie Game vast. Wow! Daar zit een goed marketingteam achter. In 30 seconden moet je zoveel mogelijk punten halen (door ultra bewerkte voeding virtueel naar binnen te happen) en hap je af en toe een Rennie naar binnen om je maagzuur niet teveel te laten oplopen. Die Rennie is maar liefst 5 punten waard! Pappen en nathouden zeg maar. Precies wat maagzuurremmers doen. Dus wat dat betreft is het een honest ad. 

Omdat producten als Rennies vrij verkrijgbaar zijn in de supermarkt en drogisterij schuilt het gevaar dat we vergeten dat dit toch echt medicijnen zijn. En dat die medicijnen echt iets doen met ons lichaam. Zeker als we er “verslaafd” aan raken wat bij Rennies (bij uitstek) het geval is! Het gebruik van maagzuurremmers zorgt voor chronisch gebruik en nooit meer zonder kunnen. Want zodra je stopt, keren alle klachten in alle hevigheid terug. Mijn clienten beamen dit. 

Maar hoe zit dat dan? En waarom is het niet zo onschuldig als dat het lijkt?

Maagzuurremmers remmen letterlijk de afgifte van het maagzuur. En juist dat maagzuur is zo ontzettend belangrijk voor ons. Zonder maagzuur kunnen we moeilijk B12 en magnesium opnemen. Ook zorgt maagzuur voor het natuurlijk afdoden van o.a. slechte bacteriën en de werking van tal van spijsverteringsenzymen. Het effect daarvan zie je heel goed terug in ontlastingsonderzoek. De pH van de ontlasting is veel te hoog en de vertering verloopt voor geen meter. Met als gevolg; een opgeblazen gevoel, candida overgroei, malabsorptie van voedingsstoffen en huidproblemen zoals rosacea en acne. 

Maagzuur hebben we keihard nodig! En als ik je daarbij ook nog zou vertellen dat dat brandende maagzuur vaak samenhangt met juist een te kort aan maagzuur, dan val je van je stoel van verbazing.

In mijn trajecten kost het soms wel 6 maanden om de maag van mijn clienten weer in balans te brengen, zodat een leven zonder Rennies weer mogelijk is. 6 maanden! En ook baby’s ontspringen de dans tegenwoordig niet… Die krijgen bij ernstige refluxklachten soms omeprazol voorgeschreven. Het hoofdbestanddeel van Rennies. Ik heb het met eigen ogen gezien. Hoe dit mogelijk is, is voor mij echt een raadsel. De gevolgen zijn niet te overzien. Voedselallergie, intolerantie, eczeem… It’s all part of the deal. Waarom wordt er niet verder gekeken? En waarom pappen en nathouden?

Degenen die bij mij een traject hebben doorlopen weten hoe gek ik ben op het leggen van verbanden. Dat doe ik omdat ik wil dat jij het begrijpt. Waarom jouw gezondheid is zoals hij is en waarom je klachten zijn zoals ze zijn. Als je dat inziet, dan zie je ook de uitweg en de aanpak van de oorzaak. Zodat je blijvend resultaat hebt, in plaats van een quick fix die op de lange termijn jouw huidprobleem alleen maar erger zal maken. 

PS: Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleem kunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorspreken. Vraag hier jouw gratis 30 minuten Skin Scan sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur

Geef een reactie