Let’s talk about…

Nee… niet seks 😉 Wel poep. En voor de preutse-poepers onder ons; het wordt hier en daar detaileden dirty. Maar super interessant! Want ben jij je er al van bewust dat jouw ontlasting je een hoop vertelt over jouw huidprobleem?

Let’s get down and dirty.

Tijdens mijn Healthy Skin trajecten bijten we de spits al vrij snel af met het in kaart brengen van de stoelgang. En dat doen we lekker luchtig. Er is namelijk niets zo belangrijk als een gezond ontlastingspatroon. Maar ja, wat is dan een “gezond ontlastingspatroon”? In ieder geval dagelijksgemakkelijk en van goede structuurkleur en geur. En dat dat patroon er nogal eens anders uitziet is meer regel, dan uitzondering.

Zo kan een wisselend ontlastingspatroon je iets vertellen over parasieten. En heb je verstopping, of kun je juist 3 x op een dag? Dan reageer je waarschijnlijk overgevoelig op bepaalde voedingsmiddelen. En heb je een opgeblazen gevoel na de maaltijd? Ook dat is een teken dat je spijsvertering niet goed verloopt en de voeding die je eet letterlijk aan het “rotten” is. Lekker verhaal, Laura. 

En ja, daar kun je natuurlijk nog maanden, of jaren mee doorlopen. Van scheten inhouden tot bliksembezoekjes op toiletten in openbare ruimtes waar je echt liever niet op had gezeten. Terwijl ik dit opschrijf, voel ik de schaamte al over me heenkomen. 

Zou het niet veel fijner zijn om verlost te zijn van deze ongemakken? En wat hebben die ongemakken nou te maken met jouw huidprobleem? Alles!

Onze huid is ons grootste orgaan. En ook het laatste orgaan waar voedingsstoffen zoals belangrijke vitamines, mineralen, eiwitten en vetten aan worden afgegeven. De huid staat echt onderaan de to do lijst. Dus is het belangrijk dat je in ieder geval 80% aan gezonde voeding binnenkrijgt. Daarna is het van belang dat je die voeding ook goed verteerd en deze geen extra belasting geeft aan je lichaam, zoals bij voedselintoleranties het geval is. Ook moeten de bewoners in jouw darm uit overwegend gunstige bacteriën bestaan en moeten de huizen ook geen achterstallig onderhoud hebben. Want, dat achterstallige onderhoud kost dure voedingsstoffen die dus gebruikt worden voor herstelwerkzaamheden in de darm en dus nooit aankomen bij jouw huid.

Beginnen de kwartjes al te vallen? Begin je in te zien dat die sleutel tot een rustige en gezonde huidstart bij wat je eet en wat er vervolgens met dat eten gebeurt? En dat dit allemaal samenhangt met jouw darmgezondheid?

Dat is precies de reden waarom ik veel 1:1 tijd besteed aan het toelichten van ontlastingsonderzoeken. Als jij begrijpt wat er in jouw darmen gebeurt, dan begrijp je ook waarom het nooit is gelukt je huidprobleem blijvend te verbeteren. En hoeveel geld je onnodig weg hebt gegooid omdat je de oorzaak niet eerst hebt aangepakt. Zonde!

Gelukkig kunnen we iedere dag andere keuzes maken. De keuze om jouw chronische huidprobleem blijvend te verbeteren start bij het inzichtelijk maken van de oorzaak. En als je het roerend met mij eens bent, vraag je vandaag nog jouw gratis huidsessie aan door hier te klikken. Waarin je al een aantal eerste inzichten krijgt waarom het tot nu toe niet gelukt is jouw huidprobleem blijvend te verbeteren. 

Durf je het aan mij naar de zere plek te laten kijken? Of blijf je geloven in skincare sprookjes?

Geef een reactie