De Perfectionist(a)

That’s me. And you.

Als er een rode draad is die ik terugzie in de trajecten en persoonlijkheden van de clienten met wie ik werk, dan is het absoluut perfectionisme. O boy, wat kan dat perfectionisme ons in de weg zitten. Zelfs zo erg dat het ons huidherstel belemmerd. 

Adviesbehandelplannen worden tot op de puntkomma nageleefd. Waar je mij overigens niet over hoort klagen ūüėČ Maar dat naleven moet wel in een zekere balans gebeuren. Een balans waarin je geen onnodige stress ervaart. Ja, dat is lekker makkelijk Laura, hoe doe ik dat dan?

Door de perfectie los te laten. Het mag er zijn, maar je hoeft er niets mee. Dat maakt het zoveel makkelijker en leuker. Echt. Die mantra wordt in de mindfullnes heel veel gebruikt. En werkt! Mits je hem als een grammofoonplaat op de repeatstand blijft afspelen. Totdat je het voelt. Of beter gezegd niet meer voelt. De stress.

Het verbeteren van jouw huidprobleem kost tijd. Een huid heeft een gemiddelde cyclus van 4 weken. Na 4 weken kun je dus de eerste resultaten zien van het advies dat je opvolgt. Bij de een is dat na 4 weken al een wereld van verschil en bij de ander zijn het een paar kleine veranderingen. En juist van die laatste krijgen wij (perfectionisten) heel veel stress.

Stress heeft samen met een ongezond voedingspatroon de meeste impact op ons darmmicrobioom. Negatief welteverstaan. Er worden onder de radar allerlei signaalstoffen aangemaakt die ook de huid het signaal geven te gaan strijden (en dus ontsteken)! Ook verhoogt de doorlaatbaarheid van de darmwand waardoor er nog meer en/of hevigere voedselovergevoeligheden ontstaan. Kortom, je belandt van de regen in de drup. 

Als je dit nu weet. Is dit effect het je dan waard om alles nog steeds zo perfectionistisch te doen?

Wees lief voor jezelf. Start met het zetten van jouw intentie(s) voor de dag. En herhaal het mantra:
“Mijn perfectionisme mag er zijn, maar ik hoef er niks mee.”
That’s it. Dag in dag uit. Totdat je hem voelt. Die rust. En het vertrouwen. Dat het goedkomt. 

Ben je nog geen client van Healthy Rebel? En ben je benieuwd hoe we jouw huidprobleemkunnen verbeteren? Ik kijk graag met je mee waarom het je nog niet is gelukt deze te doorspreken. Vraag jouw gratis 30 minuten sessie aan tijdens het Healthy Rebel Huidspreekuur.

Geef een reactie