De Wonderpil

Bestaat niet. Punt.

Bedrijven laten dit ons graag geloven. En dat geldt niet alleen voor de “wonderpil“, maar ook voor de “wondercreme“. Waarbij iedere rimpel strak wordt, iedere pukkel verdwijnt en je er tot aan je 80ste uitziet als Doutzen Kroes. Die overigens prachtig is, maar ik vermoed dat ook Doutzen er op haar 80ste niet wil uitzien als een 30-er.  

Ook ik word regelmatig benaderd door bedrijven om supplementen of cremes te gaan verkopen. Met goede verdienmodellen, heel veel beloftes en fantastische resultaten. Als ik ze uit beleefdheid hun verhaal laat doen en eindig met de woorden “ik verkoop geen supplementen“, valt er een doodse stilte… En het gesprek is klaar. Niemand die zich afvraagt waarom ik dat niet doe.

Geregeld ontvang ik ingevulde vragenlijsten retour van clienten met ellenlange lijsten aan supplementen. Een pilletje voor dit en een pilletje voor dat en ook nog een pilletje voor zus en voor zo.

Heb je je weleens afgevraagd of je al die “pilletjes” überhaupt wel opneemt?

Als ik meer ga doorvragen dan zijn al die potjes en poeders er door de jaren heen ingeslopen. Omdat we ergens hebben gelezen dat het goed is voor dit of dat. En als ik vervolgens de vraag stel “heeft het je klachten ook verbeterd?”, is het antwoord bijna altijd “nee“. 

En dat is super logisch als je je bedenkt dat je een hele goede spijsvertering en darmwerking nodig hebt om de inhoud van die wonderpil ook daadwerkelijk op te nemen. De capsule moet worden afgebroken, de inhoud moet worden voorbereid, de moleculen moeten door de darmwand heen worden opgenomen en vervolgens getransporteerd worden naar de lichaamscellen, waar ze vervolgens ook nog moeten worden toegelaten in die cel om hun werk te kunnen doen. En laten we het al helemaal niet hebben over onze lever die hier ook nog een hele grote rol in speelt.

Als je dit zo leest. Denk je dan dat de supplementen die je met die 1+1 gratis actie hebt gekocht dit proces overleven? En nog belangrijker: aankomen op plekken waar ze hun werk moeten gaan doen?

Nope. 

Daarmee wil ik niet zeggen dat alle goedkope supplementen slecht zijn. Maar, de meeste wel. En daarom is het zo belangrijk om je niet te laten verleiden door aantrekkelijke reclames. Dat doe ik ook niet. Precies de reden waarom ik al jaren onafhankelijk advies geef. En klagen de merken waarmee ik al jaren clienten succesvol heb behandeld hierover? Nee. In tegendeel zelfs. Ook ik mag deelnemen aan intervisie groepen, gratis de merktrainingen bijwonen en krijg zo nu en dan nieuwe producten opgestuurd om uit te proberen. 

Dat is pas service en gepassioneerd ondernemen. En dat kan alleen als je producten ook echt doen wat ze beloven. Het is bijna een “wonderpil”. 😉

Mijn advies is dan ook: koop bewust en laat je niet verleiden door koopjes. En wil je het nog beter aanpakken?

Plan een gratis adviesgesprek in. Via de contactpagina kun je deze aanvragen.


Geef een reactie